Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari MDRT - Acuzatii Dan Sova

ro

24 Jun, 2011 22:35 944 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului respinge acuzaţiile domnului Dan Şova, conform cărora MDRT i-a oferit un contract „cu dedicaţie".

Cerinţa prevăzută, în realitate, în caietul de sarcini al ministerului nu este cea pe care a prezentat-o public domnul Şova, ci era formulată astfel: „ofertantul va depune copie după diploma de master în drept public sau doctor în drept la o materie din domeniul administrării fondurilor publice sau adeverinţă din care să reiasă că este cadru didactic cu contract de muncă la o facultate de drept acreditată, la discipline din domeniul administrării fondurilor publice sau conducător de curs la o materie care presupune administrarea fondurilor publice" (conform extras ataşat).

Totodată, precizăm că cerinţa nu era limitativă, ci avea rolul de a atesta deţinerea, de către ofertanţi, a cunoştinţele teoretice în domeniul administraţiei publice şi era perfect justificată, în condiţiile în care firma de avocatură selectată urma să asigure MDRT asistenţă juridică „în cauze legate de administrarea fondurilor publice".

Nu este prima dată când domnul Şova prezintă în declaraţiile sale publice informaţii incomplete faţă de cele înscrise în documente, ceea ce ne face să apreciem că este vorba de o dezinformare publică intenţionată cu privire la activitatea MDRT.

Încă de la primele acuzaţii ale domnului Şova, ministerul a făcut precizările necesare pentru a clarifica acest subiect.

***

În anul 2008, an în care nu Elena Udrea conducea ministerul, domnul Dan Şova, prin SCA ŞOVA ŞI ASOCIAŢII, a încheiat un contract de asistenţă şi reprezentare juridică cu MDLPL (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor), pe durata a trei ani. Este vorba de un acord-cadru încheiat de MDLPL, la acea vreme, cu trei societăţi de avocatură, printre care şi SCA ŞOVA ŞI ASOCIAŢII (documentul ataşat). Toate cele trei societăţi selectate au făcut dovada îndeplinirii cerinţelor din caietul de sarcini referitoare la pregătirea profesională.

Exact aceleaşi cerinţe s-au regăsit şi în caietul de sarcini pentru atribuirea contractului subsecvent din anul 2010 (încheiat în baza acordului-cadru din 2008).

Timp de doi ani, de la atribuirea acordului-cadru către firma domnului Şova până la expedierea invitaţiei de a încheia contractul subsecvent acestui acord cadru, domnia sa nu a considerat că atribuirea contractului s-ar fi făcut „cu dedicaţie", prin impunerea unor cerinţe limitative sau ilegale.

Biroul de presă

Acord cadru

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii