Precizari MDRT - Complex Dinamo
Precizari MDRT - Complex DinamoMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului respinge acuzaţiile formulate în articolul publicat astăzi de Jurnalul Naţional cu privire la proiectele derulate în complexul sportiv Dinamo de Compania Naţională de Investiţii.
Contrar afirmaţiilor din titlu, ministrul Elena Udrea nu are nicio legatură cu majorararea valorii pentru sala de sport competiţională de nivel naţional şi internaţional din acest complex.
Pentru o corectă informare publică, facem următoarele precizări cu privire la sala de sport competiţională de nivel naţional şi internaţional din cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti:
În anul 2008, CNI a contractat lucrările de execuţie, în baza proiectului tehnic existent;
Pe parcursul realizării lucrărilor avizate şi contractate, ca urmare a precizărilor venite din partea Federaţiei Române de Handbal privind condiţiile minime de omologare a sălii de sport, s-a constatat necesitatea elaborării unui nou proiect tehnic pentru acest obiectiv.
Noul proiect tehnic a fost reavizat atât în consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, cât şi în consiliul interministerial, fiind aprobat prin HG 1.276/28.10.2009, dată la care Elena Udrea nu era ministru.
Noul proiect a condus la dublarea capacităţii sălii, de la 1.142 de locuri la 2.442, dotarea cu echipamentul de sonorizare necesar pentru o bună acustică a sălii, realizarea de spaţii pentru persoane oficiale, conferinţe de presă şi protocol precum şi a unui spaţiu pentru garderoba destinată publicului.
Întrucât modificarea proiectului iniţial presupunea lucrări de extindere, rezultând o structură constructivă interconectată structurii iniţiale, care era deja în mare parte realizată, se impunea continuarea şi finalizarea lucrărilor în mod unitar, atât din punct de vedere al structurii de rezistenţă cât şi al finisajelor interioare şi exterioare şi a lucrărilor de instalaţii.
Pentru astfel de situaţii, legislaţia prevede posibilitatea contractării lucrărilor suplimentare prin negociere cu firma care executa lucrările deja iniţiate, fiind voba de modificări asupra structurilor de rezistenţă deja executate sau care ţineau de structura şi funcţionalitatea clădirii.
Noul contract pentru acest obiectiv de investiţii a fost încheiat, aşadar, în urma finalizării procedurilor prevăzute de legislaţia în vigoare care reglementează domeniul achiziţiilor publice
În ceea ce priveşte bazinul olimpic de înot din cadrul complexului sportiv Dinamo, precizăm următoarele:
Obiectivele din acest program sunt realizate în baza unor proiecte pilot, pentru care este necesară adaptarea la condiţiile specifice ale fiecărui amplasament în parte.
Proiectarea, care const[ în adaptarea la amplasament, era parte a contractului încheiat între CNI şi Construcţii Erbaşu S.A., contract în valoare de 29.968.037,11 lei fără TVA.
Finalizarea proiectării a relevat necesitatea unor lucrări suplimentare, modificări ale proiectului pilot, lucrări care nu puteau fi prevăzute în contractul iniţial, în lipsa adaptării la condiţiile specifice de amplasament.
Astfel, ca urmare a condiţiilor geologice şi hidrologice specifice amplasamentului, pentru realizarea obiectivului de investiţii sunt necesare executarea unor lucrări suplimentare, precum excavaţii suplimentare de aproximativ 2,30 m pentru atingerea cotei de fundare prevăzute în proiect, redimensionarea reţelei de hidranţi exteriori, a reţelei de iluminare exterioară dar şi prelungirea reţelei de canalizare menajeră.
Lucrările de execuţie au fost demarate în acest an, după finalizarea proiectării şi după obţinerea diferitelor avize şi autorizaţii necesare.
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp