Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari MDRT - Marti, 12 Aprilie 2011

ro

12 Apr, 2011 22:42 998 Marime text

Ca urmare a declaraţiilor unor europarlamentari români referitoare la vizita ministrului Elena Udrea la Bruxelles facem următoarele PRECIZĂRI

Vizita de astăzi, 12 aprilie 2011, a reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului la Bruxelles este o iniţiativă a Ministerului, cu scopul consolidării relaţiilor cu Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Ministrul Elena Udrea şi-a exprimat dorinţa de a avea întâlniri cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat, şi Johannes Hahn, comisar pentru politică regională, iar, după mai multe discuţii, aceste întâlniri au fost stabilite pentru marţi, 12 aprilie 2011. În contextul prezenţei ministrului Elena Udrea la Bruxelles, reprezentanţii ministerului au convenit şi iniţiat împreună cu reprezentanţi ai PPE din Comisia REGI, participarea reprezentanţilor MDRT la şedinţa de astăzi în care se prezenta raportul unei delegaţii a Parlamentului European care a vizitat România în perioada 3-5 noiembrie 2010. La întâlnirea cu Comisia REGI a PE, Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Răzvan Murgeanu, care, având un limbaj profesionist, nu a putut fi înţeles de o parte a europarlamentarilor, în timp ce ministrul Elena Udrea se afla la o întâlnire cu Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat.

Afirmaţiile europarlamentarilor PSD şi PNL, conform cărora Elena Udrea ar fi fost chemată „la raport" de către Comisia REGI, ar fi hilare dacă nu ar fi vorba despre România. Dovedind o totală necunoaştere a Parlamentului European şi a procedurilor acestei instituţii, europarlametarii PSD şi PNL au adus la Bruxelles modul în care fac politica în România. Subliniem că nu a existat niciodată o „chemare la raport" a ministrului Elena Udrea din partea Comisiei REGI, întrucât nu există o asemenea procedură. Mai mult, Programul Operaţional Regional coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este programul care are cel mai mare succes la nivel naţional, fiind pe primul loc între programele operaţionale derulate în România, atât la contractare cât şi la plăţi efective.

Prin declaraţiile făcute şi atitudinea manifestată, europarlamentarii PSD şi PNL îşi arată public incompetenţa şi limitarea politică. Încercarea de a lega de ministrul Elena Udrea şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului întreaga autoritate referitoare la gestionarea fondurilor europene şi a politicii de coeziune este un exemplu de manipulare pe care cele două partide îl operază, lucru care nu face decât să-i discrediteze în faţa celor care înţeleg cu adevărat mecanismele politicilor europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii