Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari MDRT referitor control Arges

ro

29 Jan, 2011 01:27 998 Marime text

Comunicat referitor la speculaţiile apărute în presă referitoare la contolul efectuat de către Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului la Proiectul „Proper conditions for the instructive act through the reabilitation of 4 schools units in Arges Departament", beneficiar Consiliul Judeţean Argeş, facem următoarele clarificări:

Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este o structură de specialitate abilitată să deruleaze acţiuni de verificare şi control a utilizării fondurilor europene, atât pe plan de eşantion cât şi pe bază de sesizări. În ultimii trei ani, DCVUFC a derulat peste 350 de astfel de acţiuni.

Referitor la proiectul mai sus-menţionat, Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a efectuat un control în baza planului de control aferent anului 2008, aprobat prin Ordinul Ministrului MDLPL nr. 1436/06.11.2008. În urma controlului încheiat în 2009, s-au constatat nereguli generate de nerespectarea prevederilor contractuale şi neatingerea parţială a obiectivelor proiectului, pentru care s-a constituit titlu de creanţă în valoare de 61.071,84 Euro (TVA inclus). Controlul s-a desfăşurat cu respectarea legislaţiei în vigoare şi nu a implicat sesizarea altor organe de control ale statului.

În data de 15 decembrie 2009, Departamentul de Luptă Antifraudă a comunicat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei că a fost efectuat un control pentru proiectul în cauză, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti în baza unor indicii privind posibile fapte de natură penală. Urmare a datelor prezentate de DLAF şi în baza OG 79/2003 privind privind controlul şi recuperarea fondurilor comunitare precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente utilizate necorespunzător, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii nr. 1306/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OG 79/2003, Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a emis un titlu de creanţă pentru suma de 8.526 Euro(TVA inclus).

Ambele titluri de creanţă au fost transmise Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vedrea recuperării debitelor.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii