Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele proiecte semnate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Cluj

ro

15 Oct, 2010 16:57 732 Marime text
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, la Primăria Cluj, 3 contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, axa 1, "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor". La semnarea contractelor au mai participat primul ministru Emil Boc şi primarul Sorin Apostu.

Proiectele sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) Cluj şi au o valoare totală de 203.108.479,4 lei, din care 150.422.233,9 lei reprezintă valoarea nerambursabilă solicitată.

Proiectul Restaurarea ansamblului monument istoric Parc Central "Simion Bărnuţiu" şi Casino constă în reabilitarea şi modernizarea monumentului istoric Parcul Central „Simion Bărnuţiu" - unul dintre primele parcuri orăşeneşti din Europa Centrală, prin redarea aspectului arhitectural iniţial, restaurarea monumentului istoric clădirea Cazino, cu integrarea acestuia în circuitul public al municipiului Cluj - Napoca şi utilizarea ca pavilion expoziţional, precum şi dezvoltarea sectorului turistic ca urmare a integrării ansamblului istoric în circuitul public.

Proiectul Modernizarea liniei de tramvai pe ruta Gării-Bulevardul Muncii în Municipiul Cluj-Napoca va asigura 14.149,00 m linie de tramvai cale simplă modernizată şi reabilitată, cu refacerea integrală a sistemului rutier adiacent liniilor de tramvai, reducerea cu 54% a costurilor de mentenanţă şi cu 38% a consumului de energie electrică, ceea ce va duce la creşterea siguranţei rutiere şi a mobilităţii locuitorilor municipiului.

Nu în ultimul rând, proiectul Modernizarea liniei de tramvai pe ruta Mănăştur-Piaţa Gării în Municipiul Cluj-Napoca presupune creşterea cu 11.496,00 m linie de tramvai cale simplă modernizată, reducerea cu 40% a consumului de energie electrică, reducerea cu 50% a timpului de călătorie în zona vizată de proiect şi cu 57% a costurilor de mentenanţă aferente liniilor de tramvai.

Municipiul Cluj Napoca a fost desemnat pol de creştere prin HG nr. 998/2008 şi a primit o alocare de 82.413.100,00 Euro în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1, domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul Poli de Creştere.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii