Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Doru Costea a unei delegaţii a Shanghai Construction Group China (SCGC)

ro

23 Jan, 2011 21:17 1135 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea a prezidat astăzi, 21 ianuarie 2011, o reuniune interministerială cu o delegaţie a companiei chineze Shanghai Construction Group, condusă de Tong Ji Sheng, vice-preşedinte general. La reuniune au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

La reuniune a luat parte, de asemenea,şi E.S. Dl. Liu Zengwen, ambasadorul R.P. Chineze la Bucureşti.

Reprezentanţii instituţiilor participante au prezentat delegaţiei chineze proiecte de investiţii prioritare, în domeniile infrastructurii, energetic şi dezvoltării turismului, de interesreciproc pentru dezvoltarea cooperării româno-chineză. De asemenea, a avut loc un dialog cuprinzător în legătură cu posibilităţile de implicare concretă a firmelor chineze în proiecte de cooperare în contextul cadrului nou creat de Legea Parteneriatului Public Privat.

Informaţii suplimentare

Compania chineză Shanghai Construction Group (SCG) este una dintre cele mai mari companii de construcţii din Republica Populară Chineză şi printre primele 30 de companii în domeniu din lume. SCG a realizat un număr foarte mare de proiecte, unele dintre acestea reprezentând adevărate recorduri în materie de proiectare şi realizare, atât în China, cât şi pe plan mondial, cum sunt: podul Pudong, cel mai mare pod din oţel sub formă de arc din lume, prima linie de cale ferată magnetică din lume, blocul Jinmao (cu o înălţime de 420 de metri), Blocul financiar global (cu o înălţime de 492 metri), podul peste Marea Chinei de Est.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii