Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţi ale MDRT privind dezvoltarea sectorului imobiliar din România

ro

24 Nov, 2010 13:12 927 Marime text
Eugen Curteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a participat astăzi, 24 noiembrie 2010, la masa rotundă cu tema "The real state of Romania`s real estate".

În cadrul dezbaterilor, secretarul de stat Curteanu a prezentat atât principalele programe de investiţii derulate de MDRT, cât şi iniţiativele ministerului în acest domeniu, accentul fiind pus în special pe proiectul de Lege privind construcţia, administrarea şi exploatarea locuinţelor, care va aduce pe piaţa de profil reglementările necesare pentru a eficientiza procesul de construcţie a locuinţelor prin programe în care autoritatea publică are responsabilită'i. Astfel, secretarul de stat a subliniat importanţa asigurării unei coerenţe între acţiunile actorilor publici implicaţi şi finanţarea publică aferentă, precum şi necesitatea schimbării mentalităţilor, prin trecerea de la ideea de producţie de locuinţe la aceea de locuire.

Un alt aspect al discuţiilor s-a referit la identificarea unor proiecte de tip parteneriat public privat în sectorul de construcţii din România, fiind reliefată ideea că trebuie dinamizat procesul de atragere a investiţiilor private în proiecte de interes public de anvergură atât la nivel naţional, cât mai ales la nivel local. În acest sens, Eugen Curteanu a accentuat faptul că această lege reprezintă un instrument eficient, care poate fi utilizat (atât în timpuri economice nesigure, cât şi în perioade de prosperitate) pentru dezvoltarea infrastructurii în interesul cetăţenilor, al mediului de afaceri şi al administraţiei publice.

Evenimentul, organizat de revista The Diplomat, împreună cu casa de avocatură Noerr şi în parteneriat cu MDRT, a reunit dezvoltatori, fonduri de investiţii, bănci şi reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii