Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de dezoltare a municipiului Brăila

ro

10 Jan, 2011 23:24 725 Marime text
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, s-a aflat astăzi, 10 ianuarie 2011, în municipiul Brăila. Cu această ocazie, ministrul a inaugurat Şcoala Generală cu cls. I-VIII nr. 18 "Mihu Dragomir", din localitate, obiectiv reabilitat prin Programul Operaţional Regional - Axa prioritară 3, Îmbunătăţirea infrastructurii şcolare. Proiectul are o valoare totală de 4.271.960,15 lei, din care 3.056.519,25 lei finanţare nerambursabilă, iar obiectivul acestuia vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie, în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene, pentru cei 623 de elevi care îşi desfăşoară studiile, în prezent, în această şcoală.

Tot astăzi, Elena Udrea a semnat 3 contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional dintre cele 9 incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Brăila.

Obiectivul general al PIDU Brăila, care are o alocare de 18,06 milioane de euro, este de a creşte calitatea vieţii şi de a crea noi locuri de muncă prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane.

Proiectul "Modernizarea şi reabilitarea Căii Călăraşilor din Municipiul Brăila, pe Tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei" are o valoare totală de 37.329.439,60 lei, din care 29.146.614,80 lei finanţare nerambursabilă. Prin acesta se vor reabilita şi moderniza căile de rulare pentru tramvaie şi peroanele pentru călători, se va reabilita reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare, se vor crea locuri de parcare. Astfel, se urmăreşte creşterea numărului de locuitori care folosesc transportul urban de la 64.000 la 66.000 de locuitori, reducerea cu 15% a timpului de călătorie în oraş şi cresterea cu 3% a ritmului anual real a numărului total de pasageri.

Proiectul "Modernizarea şi reabilitarea Căii Galaţi din Municipiul Brăila, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Strada Mircea Mălăeru colţ cu str. Costache Negruzzi", cu o valoare totală de 10.204.769,60 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 8.089.517,80 lei, îşi propune reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier care asigură legătura între cartierul Brăiliţa şi drumul naţional 2B, reabilitarea şi modernizarea căii de rulare a tramvaiului în zona Calea Galaţi, reabilitarea şi modernizarea pasajelor superioare auto şi tramvai, reabilitarea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare a apelor uzate în zona străzii Calea Galaţi.

Proiectul „Sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii în municipiul Brăila" are o valoare totală de 3.545.234,20 lei, din care 2.787.784,12 lei valoarea finanţării nerambursabile. Proiectul vizează implementarea unui sistem de supraveghere care urmăreşte creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în Municipiul Brăila, cu precădere în zonele identificate ca având un potenţial infracţional ridicat, prevenirea fenomenelor infracţionale prin monitorizare video şi intervenţie rapidă în cazul comiterii unor ilegalităţi, precum şi proiectarea şi implementarea unui sistem capabil să realizeze supravegherea video şi monitorizarea zonei de acţiune urbană, în vederea sporirii eficienţei activităţii de combatere a infracţionalităţii sub toate formele de manifestare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii