Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de dezvoltare a zonei Dunarii – DATOURWAY a fost lansat la nivel national

ro

22 Feb, 2010 23:56 1188 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila, în perioada de 16-17 februarie 2010, la Brăila, seminarul de lansare la nivel naţional al proiectului "Strategie transnaţională de dezvoltare teritorială durabilă a zonei riverane Dunării cu accent pe turism - (DATOURWAY)" (16 februarie) şi o vizită de studiu (în data de 17 februarie).

Proiectul ce se implementează în perioada 2009 - 2012, este finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei şi are 16 parteneri în şapte ţări (Bulgaria, Croaţia, Italia, România, Serbia, Slovacia şi Ungaria). Partenerii români care participă la acest proiect sunt MDRT şi două unităţi aflate în coordonarea ministerului: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Durabilă "URBAN-INCERC" şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism.

La seminar au participat Barna Tanczos, secretar de stat în MDRT şi Ion Sterian, subsecretar de stat în MDRT, care au subliniat importanţa proiectului Datourway atât la nivel naţional cât şi la nivelul zonei riverane Dunării.

În cadrul seminarului au fost prezentate principalele proiecte pe care le au în iniţiere, contractare sau implementare consiliile judeţene din aria vizată, cu privire la: arealul Dunării, reabilitarea centrului istoric al municipiului Brăila, Planul de dezvoltare a staţiunii Lacul Sărat, Planul de Management al Bălţii Mici a Brăilei, priorităţile de dezvoltare şi proiectele finalizate sau aflate în derulare în judeţele Tulcea, Călăraşi şi Mehedinţi.

La seminar au fost prezenţi aproximativ 90 de participanţi, reprezentanţi ai consiliilor judeţene şi ai primăriilor (instituţia arhitectului şef, direcţia de integrare europeană/proiecte, direcţia de turism), reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri din teritoriul administrativ inclus în proiect: Brăila, Caraş-Severin, Olt, Călăraşi, Galaţi, Mehedinţi, Teleorman, Ialomiţa, Tulcea, Dolj, Giurgiu, Constanţa, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere în proiect din Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Serbia.

Astfel, seminarul şi-a atins obiectivele de:

- informare a autorităţilor publice locale vizate de acţiunile proiectului asupra scopului şi obiectivelor strategiei;

- prezentarea din perspectiva autoritaţilor administraţiei publice locale a priorităţilor de dezvoltare din regiunea Dunării;

- identificarea posibilităţilor de colaborare în vederea implementării acţiunilor prevăzute de proiect, astfel încât acestea să susţină nevoile specifice locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii