Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare pentru construirea de locuinte in Brasov

ro

30 Mar, 2010 20:54 805 Marime text

Direcţia de comunicare 
30 martie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Protocol de colaborare pentru construirea de locuinţe în Braşov

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va construi în Braşov, prin ANL, locuinţe pentru tineri pe terenuri din unităţi militare dezafectate, 30% dintre aceste locuinţe urmând să fie repartizate angajaţilor Ministerului Apărării Naţionale.
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 30 martie a.c., împreună cu ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, un Protocol de colaborare între instituţiile pe care aceştia le reprezintă, în vederea construcţiei unui cartier rezidenţial de aproximativ 400 de locuinţe pentru tineri militari şi civili.
Terenul necesar, aflat în proprietatea publică a statului, va fi transferat din administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov.
Ministrul Elena Udrea a precizat că proiectul de la Braşov este primul de acest gen şi poate fi luat drept exemplu şi în alte localităţi, întrucât parteneriatul dintre M.D.R.T., M.Ap.N. şi autorităţile publice locale rezolvă o parte dintre problemele legate de lipsa terenurilor pentru construcţia de locuinţe pentru tineri.
La rândul său, ministrul Gabriel Oprea a anunţat că asemenea colaborări vor fi extinse în mai multe localităţi din ţară.
 De asemenea, cei doi miniştri au convenit asupra importanţei transferului de obiective de interes turistic de la Ministerul Apărării Naţionale la administraţiile publice locale, în vederea introducerii acestora în circuitul turistic.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii