Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Receptia finala a lucrarilor de consolidare a Corpului C al Academiei de Studii Economice

ro

17 May, 2010 20:06 777 Marime text

Direcţia de Comunicare

Comunicat de presă
17 mai 2010

Recepţia finală a lucrărilor de consolidare a Corpului C al Academiei de Studii Economice

Astăzi, 17 mai a.c., a avut loc recepţia finală a lucrărilor de consolidare la Corpul C al Academiei de Studii Economice, din Municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – Componenta B: Reducerea riscului seismic”, finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României.

Lucrările au fost realizate pe tronsoane şi au avut ca obiectiv principal îmbunătăţirea comportării structurii în ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea în siguranţă a clădirii prin consolidarea structurii de rezistenţă şi limitarea degradărilor la acţiunea cutremurelor. Cu această ocazie, s-au executat şi lucrări importante de modernizare pentru asigurarea funcţionalităţii integrale a obiectivului.

Clădirea a fost construită la începutul decadei 1920-1930, având un regim de înălţime de subsol + parter + 7 nivele, cu o suprafaţă desfăşurată construită de 3835mp şi o populaţie deservită (număr studenţi) de 1000 persoane.

De-a lungul timpului, clădirea a fost afectată de mai multe seisme, în anii 1940, 1977, 1986 şi 1990, în urma cărora a suferit degradări structurale importante.

Clădirea se încadrează în clasa II de importanţă – construcţie de importanţă vitală pentru societate, a cărei funcţionalitate, în timpul şi imediat după producerea unui cutremur, trebuie să fie asigurată integral, ţinând cont şi de caracterul specific de clădire cu spaţii aglomerate (săli de curs, aule, amfiteatre, săli de sport).

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor a fost de 4.350.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii