Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:35 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recepţia finală a lucrărilor de consolidare şi modernizare a Spitalului Clinic de Nefrologie dr. Carol Davila din Municipiul Bucureşti

ro

23 Oct, 2012 16:19 1180 Marime text

Astăzi, 22 octombrie a.c., a avut loc recepţia finală a lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare a Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila din municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României, precum şi din bugetul beneficiarilor.

Clădirea spitalului a fost construită în jurul anului 1900, executându-se într-o primă etapă parterul şi etajul 1. A doua etapă, de extindere, s-a executat în jurul anului 1940, când construcţia a fost supraetajată, realizându-se etajele 2, 3, 4 (parţial). Suprafaţa construită desfăşurată existentă este de 5.186 mp.

Lucrările executate au avut ca obiectiv principal consolidarea şi amenajarea construcţiei pentru a satisface noile cerinţe funcţionale, de asigurare la acţiuni seismice şi de modernizare tehnică, implicând consolidarea cu alveole structurale şi foraje în grosimea zidurilor, refacerea pardoselii în toate spaţiile, în conformitate cu normele sanitare, refacerea tencuielii interioare şi exterioare în zonele în care se fac intervenţii de consolidare, izolarea termică peste planşeul etajului 3 şi 4 şi înlocuirea şi ignifugarea şarpantei.

Întrucât clădirea are statut de monument istoric, toate intervenţiile au fost executate fără a afecta volumetria, plastica arhitecturală interioară şi exterioară, respectându-se materialele şi tehnologiile specifice.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 21.737.694,71 de lei, din care din proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României) - 6.114.887,29 de lei, reprezentând 28%, din sursele Primăriei Sector 1 Bucureşti - 12.122.738,86 de lei, reprezentând 56%, şi din sursele Primăriei Municipiului Bucuresti - 3.499.694,56 de lei, reprezentând 16%.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarii obiectivului (Primăria Sectorului 1 şi Primăria Municipiului Bucureşti) au realizat o investiţie care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii