Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare a corpului G3 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Municipiul Bucureşti
Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare a corpului G3 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru CopiiAstazi, 24 octombrie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la obiectivul Consolidare Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Corp G3, Municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic", finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României.
Corpul G3 al clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost construit în 1886, având de la început destinaţia de spital de copii. Regimul de înălţime iniţial a fost - parter, cu excepţia zonei centrale care era parter + etaj, iar aria construită era de cca. 2200m2, din care numai 260m2 aveau etaj, restul de 1900m2 fiind în regim de înălţime P+pod mansardat.
În anii 1935-1936 s-au executat lucrări de extindere prin supraetajare cu înlocuirea mansardei cu etaj şi prin realizarea actualelor corpuri parter. În urma lucrărilor de extindere, imobilul a căpătat plastica şi volumetria actuale.
Lucrările de consolidare executate au avut în vedere:
cămăşuirea pereţilor,
planşee de beton armat,
refacere pardoseli,
refacere tencuieli interioare şi exterioare,
înlocuire tamplărie cu tâmplărie PVC cu geam termopan,
plafoane gips-carton,
izolare termică,
înlocuire şi ignifugare şarpantă,
refacere şi remontare elemente decorative,
asigurarea utilităţilor vitale care condiţionează funcţionarea spitalului în situaţii de criză,
îmbunătăţirea condiţiilor generale în exploatare şi ridicarea nivelului calităţii serviciilor medicale.
Valoarea finală a lucrărilor de consolidare este de 14.576.925,68 de lei, finanţare asigurată din Proiect (împrumut şi cofinanţare Guvernul României, prin bugetul MDRT) - 1.694.589,72 de lei, reprezentand 12%, şi din sursele Primăriei Sectorului 1 - Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 - 12.882.335,96 de lei, reprezentând 88%.
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Primăria Sectorului 1) au realizat o investiţie care se aliniază la standardele de functionare internaţionale, contribuind la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore şi satisfacerea cerinţelor de management a situaţiilor de urgenţă în caz de dezastru.
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp