Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare şi modernizare a Centrului Regional de Tranzit (corp B) din municipiul Bucureşti

ro

10 Aug, 2012 23:24 1150 Marime text

Astăzi, 10 august a.c., a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare şi modernizare a corpului B de clădire a Centrului Regional de Tranzit din Municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat şi finalizat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic, implementat cu finanţare dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţarea Guvernului României, precum şi din bugetul Beneficiarului.

Corpul B al Centrului Regional de Tranzit, construit între 1971 şi 1973, se desfăşoară pe o arie totală de 9.359 mp cu regim de înălţime S+P+M+3E. Lucrările realizate au avut ca principal obiectiv punerea în siguranţă a clădirii, în vederea asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă şi la întreaga capacitate.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 29.737.481,92 lei, din care din proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României), prin bugetul MDRT - 11.002.827,80 lei, reprezentând 37% şi din sursele Companiei Naţionale „Poşta Română" S.A. - 18.734.654,12 lei, reprezentând 63%.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Compania Națională „Poşta Română" S.A.) au realizat o investiţie care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii