Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare a corpului A al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti
Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare a corpului A al Universităţii NaţionaleAstăzi, 11 iunie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la Universitatea Naţională de Muzică, Corp A, Municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat şi finalizat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernului României şi Beneficiar.
Universitatea Naţională de Muzică este inclusă în categoria clădiri publice din domeniul educaţiei - construcţii publice de importanţă vitală în cadrul Proiectului, fiind totodată inclusă în lista clădirilor monument istoric.
Corpul A, unul din cele trei corpuri ale clădirii Universităţii, a fost construit în anul 1921 la un regim de înălţime subsol parţial+demisol+parter+etaj+pod şi se împarte în patru tronsoane separate cu rosturi antiseismice. Ca urmare a cutremurelor din anii 1940, 1977, 1986 şi 1990, sala studio a clădirii a suferit avarii care au fost remediate parţial. După 1977 s-au făcut reparaţii curente şi zugraveli fără consolidări.
Lucrările executate au avut ca obiectiv principal punerea în siguranţă a clădirii, urmărind menţinerea configuraţiei şi funcţiunii existente şi consolidarea elementelor structurale prin introducerea unor elemente structurale suplimentare de rezistenţă din beton armat asamblate pe toată înălţimea construcţiei. Clădirea fiind monument istoric, intervenţiile nu au afectat faţadele.
Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 8.677.293,09 lei, din care:
- din Proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României), prin bugetul MDRT - 4.412.221,34 de lei, reprezentând 51%
- din sursele Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti - 4.265.071,75 de lei, reprezentând 49%.
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti) au realizat o investiţie care se aliniază la internaţionale de management al sutuațiilor de urgenţă şi care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp