Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare a Spitalului Municipal nr. 1 Schuller din municipiul Ploieşti

ro

07 Aug, 2012 23:20 1052 Marime text

Astăzi, 7 august, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la Spitalul Municipal nr. 1 „Schuller" (corp A) din Municipiul Ploieşti, Judeţul Prahova. Obiectivul de investiţie este promovat şi finalizat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic, implementat cu finanţare dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţarea Guvernului României, precum şi din bugetul Beneficiarului.

Corpul A al Spitalului Municipal a fost realizat în mai multe etape de execuţie, în anii 1895, 1928 şi 1953 şi se desfăşoară pe o arie totală de 3.374,70 mp. Lucrările realizate au avut ca principal obiectiv punerea în siguranţă a clădirii, în vederea asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă şi la întreaga capacitate, şi alinierea la normele sanitare de funcţionare armonizate cu reglementările UE în domeniu.

Valoarea totală a investiţiei, la momentul recepţiei lucrărilor, este de 5.474.753,13 lei, din care:

- din proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României): 2.097.185,59 de lei (reprezentând 38%);

- din sursele Primăriei Municipiului Ploieşti: 3.377.567,54 de lei (reprezentând 62%).

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Primăria Municipiului Ploieşti) au realizat o investiţie care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii