Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regio - nou apel de proiecte în domeniul turism, pentru regiunile Sud-Vest şi Centru

ro

12 Sep, 2012 22:42 1126 Marime text

Peste 17 milioane de euro sunt puşi la dispoziţia celor interesaţi să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului. Finanţarea este asigurată prin Programului Operaţional Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de intervenţie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice".

Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat astăzi, 12 septembrie a.c., lansarea unui nou apel de proiecte pentru DMI 5.2.

Astfel, începând cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pot fi depuse noi cereri de finanţare pe domeniul menţionat.

Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, la link http://www.inforegio.ro/node/19.

Apelul de proiecte beneficiază de un buget orientativ în valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocaţi pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continuă, până la depăşirea cu 50% a alocării financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocării financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

* * *

-

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională. La data de 3 septembrie a.c., programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzător unui număr de 3.158 de contracte de finanţare semnate cu beneficiarii programului.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii