Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgul Internaţional Dunărea şi Delta

ro

24 Jun, 2011 22:21 780 Marime text

În perioada 23-26 iunie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului participă la Târgul Internaţional DUNĂREA şi DELTA, desfăşurat la centrul expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.

În cadrul evenimentului, MDRT beneficiază de un stand de prezentare a proiectului DATOURWAY - Strategie Transnaţională pentru dezvoltare teritorială durabilă a regiunii Dunării (www.datourway.eu).

Proiectul are ca principal obiectiv elaborarea unei strategii transnaţionale de dezvoltare teritorială durabilă a regiunii Dunării (din Slovacia până în România), punându-se accentul pe valorizarea resurselor turistice.

Totodată, proiectul cuprinde un teritoriu de 182,265 kmp, întins pe cuprinsul a 6 ţări, cu 20.409.444 locuitori, iar perioada de implementare a acestuia este de 34 luni (01.05.2009 - 29.02.2012). Partenerii români în cadrul proiectului sunt Institutul Naţional de Dezvoltare - Cercetare în Turism şi Institutul Naţional de Dezvoltare - Cercetare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă - URBAN INCERC, prezenţi, de asemenea, în cadrul standului.

MDRT s-a implicat în mod direct în procesul de elaborare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării şi desfăşoară activităţi în vederea sprijinirii realizării obiectivelor acesteia, în special prin coordonarea Ariei Prioritare 3 "Promovarea turismului, culturii şi contactelor între persoane", activităţi de monitorizare şi planificare strategică şi susţinere financiară prin programele gestionate de minister.

Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe şi cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Pe parcursul acestor zile sunt organizate evenimente care promovează iniţiativele şi proiectele care pot contribui la implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

Mai multe detalii despre Târgul internaţional Dunărea şi Delta pot fi accesate pe pagina oficială a evenimentului: www.delta-expo.ro

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii