Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cladiri publice cu functiunea de ocrotire a sanatatii urmeaza a fi reabilitate termic

ro

22 Jul, 2010 18:30 923 Marime text

Direcţia de comunicare

21 iulie 2010
Comunicat de presă
Trei clădiri publice cu funcţiunea de ocrotire a sănătăţii urmează a fi reabilitate termic

Guvernul României a adoptat în şedinţa de miercuri, 21 iulie a.c., la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, hotărârea privind finanţarea Programului pilot de reabilitare termică a unor clădiri, proprietate publică, din domeniul asistenţei sociale şi ocrotirii sănătăţii, aflate în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale.
Programul prevede reabilitarea a trei clădiri cu funcţiunea de ocrotire a sănătăţii, respectiv un pavilion medico-chirurgical din Abrud, judeţul Alba, un centru de plasament pentru copii din Bistriţa Năsăud şi un Spital de psihiatrie din Braşov. Finanţarea programului va fi asigurată prin fondul elveţian de contrapartidă, respectiv 6.104.275 de lei pentru execuţia de lucrări şi procurarea de instalaţii şi echipamente specifice reabilitării termice a clădirilor, cofinanţarea MDRT cu 2.482.411 de lei pentru taxe şi cote legale aferente execuţiei lucrărilor şi de către autorităţile administraţiei publice locale cu 827.471 de lei pentru execuţia de lucrări şi achiziţia de instalaţii şi echipamente.
Lucrările la aceste trei cădiri fac parte din cea de-a treia etapă de derulare a programului pilot de reabilitare termică a unor clădiri proprietate publică. Prima etapă a programului s-a derulat în perioada 2003-2004 şi a prevăzut reabilitarea termică a 12 clădiri de locuit multietajate, cu destinaţia de locuinţe sociale, aflate în proprietatea unităţilor administrativ teritoriale. În perioada 2005-2010 se derulează a doua etapă a Programului pilot de reabilitare termică a unor clădiri din domeniul public, cu funcţiunea de asistenţă socială şi/sau ocrotirea sănătăţii, aflate în administrarea unor autorităţil publice locale, în program fiind incluse 20 de clădiri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii