Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turismul medical românesc - apreciat în Kuweit

ro

21 Oct, 2011 16:20 907 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, şi Ladislau Ritli, ministrul sănătăţii, s-au întâlnit astăzi, 20 octombrie 2011, la sediul MDRT, cu reprezentanţii unui spital privat din Kuweit care dezvoltă un proiect de turism de sănătate în România. Proiectul a demarat în cursul acestui an şi presupune tratament de recuperare pentru pacienţii kuweitieni ai Spitalului Alorf în unităţi turistice specializate din staţiunea balneară Băile Felix, ţinta fiind de 2.000 de turişti pe an în România.

Elena Udrea le-a vorbit reprezentanţilor Spitalului Alorf despre acţiunile ministerului pe care îl conduce, legate de dezvoltarea staţiunilor baneare româneşti, iar Ladislau Ritli a subliniat contribuţia Ministerului Sănătăţii la dezvoltarea turismului românesc de sănătate, în cadrul unui parteneriat interinstituţional iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în acest sens.

Directorul spitalului, doctorul Mansour Alorf, a declarat oficialilor români că este extrem de mulţumit de colaborarea unităţii medicale din Kuweit cu universităţi de profil româneşti, cu medicii români, cu operatorii de turism din staţiunea balneară Băile Felix şi că gradul înalt de satisfacţie al pacienţilor care s-au recuperat deja în România oferă perspectiva extinderii acestei colaborări.

Doctorul Imad El Amin de la Spitalul Alorf a invocat atât perspectiva dechiderii unei unităţi sanitare kuweitiene de acelaşi nivel în ţara noastră, cât şi pe cea a creşterii cererii de servicii româneşti de recuperare balneară şi de geriatrie pe piaţa din Kuweit.

Încă de la demararea proiectului, Spitalul Alorf a derulat o campanie consistentă de promovare în Kuweit a „tratamentelor miraculoase" de la Băile Felix, tipărind 500.000 de pliante de prezentare a staţiunii româneşti, distribuite împreună cu principalele ziare de limbă arabă din Kuweit. În paralel cu această acţiune, staţiunea balneară românească a fost intens promovată în presa scrisă şi pe televiziunile locale şi naţionale din Kuweit.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii