Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zonele cu potenţial turistic vor avea prioritate la obţinerea de fonduri pentru realizarea de lucrări conform HG nr. 577/1997

ro

20 Feb, 2011 17:46 766 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a stabilit unele criterii de prioritizare a alocării de fonduri pentru finanţarea obiectivelor de investiţii realizate în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 577/1997.

În limita surselor bugetare, alocarea sumelor necesare finalizării lucrărilor de drumuri de interes judeţean şi local se va realiza astfel:

a) prioritare sunt drumurile de interes judeţean şi apoi cele de interes local care conduc/ajung la obiective de interes turistic;

b) după finanţarea obiectivelor descrise mai sus, se vor avea în vedere obiectivele de investiţii la care lucrările sunt executate în proporţie de minimum 80% şi care vor fi finalizate.

În cazul în care resursele financiare o permit, după finanţarea obiectivelor enunţate anterior, se are în vedere finanţarea obiectivelor de investiţii în următoarea ordine: drumurile de interes judeţean şi drumurile de interes local.

În ceea ce priveşte lucrările aferente sub-programului de alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate la sate, alocarea sumelor necesare se va face astfel:

a) prioritare sunt localităţile din zonele turistice şi localităţile de interes turistic;

b) obiectivele de investiţii la care lucrările sunt executate în proporţie de minimum 80% şi care vor fi finalizate.

Decizia de stabilire a acestor criterii s-a luat deoarece Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are alocate în 2011 resurse insuficiente pentru a finaliza toate lucrările de reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare a drumurilor şi de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate la sate executate conform HG nr. 577/1997 deja începute.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii