Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educatiei lanseaza expozitia de fotografie „Scoala mea, scoala prietenoasa”

ro

12 Nov, 2009 03:07 2192 Marime text

img_2429.jpgPalatul Copiilor, 9 - 17 noiembrie 2009

În perioda 21 septembrie - 8 noiembrie 2009, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a organizat un concurs de fotografie la nivel naţional, în cadrul programului PHARE „Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate". Tema concursului a fost „Şcoala mea, şcoală prietenoasă".

 

La finalul procesului de jurizare au fost desemnate 3 echipe câştigătoare:

  • Locul I Şcoala nr. 3 Giurgiu, judeţul Giurgiu;
  • Locul II Şcoala Checea, judeţul Timiş;
  • Locul III Şcoala Beica de Jos, judeţul Mureş.

Cele mai bune fotografii realizate de copii sunt expuse la Palatul Naţional al Copiilor - Bucureşti, în perioada 9 - 17 noiembrie 2009.

Concursul a fost organizat în două etape. În prima etapă, cea de compuneri, s-au înscris 531 echipe din toate judeţele ţării. Echipele au fost formate din 3 elevi cursanţi ai claselor V-VIII. O cerinţă obligatorie a regulamentului de concurs a fost ca elevii înscrişi să fie de cel puţin două etnii. Astfel, în cea de-a doua etapă, cea de fotografie, concursul a reuşit performanţa de a include elevi din 11 etnii: română, maghiară, romă, sârbă, kurdă, turcă, armeană, egipteană, ucraineană, siriană, aromână.

Cele 15 echipe selectate în urma concursului de compuneri au avut la dispoziţie o săptămână pentru a realiza o poveste fotografică care să ilustreze implicarea activă a elevilor şi a şcolii în cunoașterea valorilor multiculturale, în participarea la activități comune, interetnice. Echipele au provenit din judeţe diferite ale ţării: Bihor, Mureş, Sibiu, Timiş, Dolj, Dâmboviţa, Constanţa, Vrancea, Bucureşti, Giurgiu, Botoşani, Neamţ, Călăraşi şi Cluj.

echipa_castigatoare_giurgiu.jpg„Concursul de fotografie a dat ocazia acestor copii să ne arate nouă, tuturor, cum văd ei multietnicitatea şi multiculturalismul, în şcoală. Conceptul de educaţie incluzivă nu se adresează numai cadrelor didactice. De aceea, prin astfel de activităţi şi prin campania de comunicare, ne-am propus să aducem în atenţia părinţilor şi în egală măsură a elevilor, importanţa accesului egal, nediscriminatoriu, la educaţie pentru toţi copiii." ne explică Liliana Preoteasa, coordonator al Unităţii de Implementare a Programului şi Director General în cadrul M.E.C.I.

Concursul face parte din campania de conştientizare „În şcoală nu este loc pentru discriminare. Cunoaşte-mă înainte să mă judeci", lansată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) la începutul lunii septembrie, în cadrul programului „Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate".

Pentru mai multe informaţii referitoare la concursul de fotografie „Şcoala mea, şcoală prietenoasă", vă rugăm contactaţi: Maria Iacob - Specialist Relaţii Publice, Tel.: 0727 727 098, Email: maria.iacob@ldk.ro.

Pentru eventuale informaţii şi sesizări despre proiectele PHARE în România, contactaţi: cfcu.phare@mfinante.ro.

Pentru a avea acces la cât mai multe informaţii legate de campanie, vă rugăm vizitaţi: www.totilascoala.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii