Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În acest an, România a încasat, până în prezent, peste 2,6 miliarde de euro de la Comisia Europeană

ro

08 Nov, 2013 12:54 873 Marime text
Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate României în perioada 1 ianuarie -7 noiembrie 2013 a ajuns la peste 2,6 miliarde de euro. Suma menţionată a fost rambursată în contul proiectelor derulate de beneficiarii din sectorul public şi privat.
“Fondurile încasate de România în acest an, de peste 2,6 miliarde euro,  demonstrează eficienţa măsurilor implementate, care au permis reluarea plăţilor de către Comisie pentru toate programele blocate în trecut, dar şi asigurarea plăţilor către beneficiari. Subliniez că suma rambursată în acest an este mai mare decât cea încasată în perioada 2007-2012, în care România a atras doar 2,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În perioada ianuarie – 7 noiembrie a.c., prin Programul Operaţional Regional fost rambursată cea mai mare sumă - peste 726 milioane de euro. Pe locul al doilea se clasează Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane prin intermediul pentru care au fost rambursate fonduri în valoare de peste 625 milioane de euro. Prin Programul Operaţional Sectorial Transport a fost returnată României o sumă de peste 514 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – peste 511 milioane de euro, iar prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – peste 196 milioane de euro.
Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare şi până la data de 7 noiembrie a.c. se ridica la peste 4,8 miliarde de euro, echivalentul a peste 25% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune alocate. În acelaşi timp, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la peste 5 miliarde de euro, la data de 7 noiembrie a.c, rata de absorbţie curentă depăşind nivelul de 26%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii