Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat la inaugurarea staţiilor de tratare şi epurare a apei de la Mediaş

ro

31 Oct, 2013 18:21 1334 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent joi, 31 octombrie a.c., la evenimentul de inaugurare a staţiilor de tratare şi epurare a apei de la Mediaş. Lucrările au fost finanţate prin intermediul unui proiect, cu o valoare de peste 300 milioane de lei, implementat în cadrul Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu).

“Proiectul implementat la Mediaş se dovedeşte unul de succes ţinând cont şi de faptul că acest operator de apă nu a beneficiat de fonduri europene de pre-aderare. Reamintesc că implementarea de astfel de proiecte, care contribuie la creşterea calităţii vieţii românilor, sunt de o importanţă majoră şi au o contribuţie deosebită la îndeplinirea obiectivelor asumate de România”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

De la începutul actualei perioade de programare şi până la data de 30 octombrie a.c., România a solicitat Comisiei Europene rambursarea a peste un miliard de euro prin intermediul POS Mediu. Astfel, rata de absorbţie curentă la nivelul POS Mediu era de 23%. Suma solicitată Comisiei spre rambursare prin intermediul acestui program în 2013 era de peste 456 milioane de euro, la data de 30 octombrie a.c.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii