Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

142 de milioane de euro pentru investitii in surse de apa, statii de tratare a apei, retele de apa si sisteme de colectare si epurare a apei uzate pentru Iasi

ro

08 Aug, 2010 22:25 761 Marime text
Ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély si preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, în prezenţa premierului Emil Boc au semnat, sâmbătă 7 august 2010, la Iaşi, contractul care vizează investiţii în surse de apă, staţii de tratare a apei, reţele de apă şi sisteme de colectare şi epurare a apei uzate.

Protocolul privind "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi" în valoare de 142 de milioane de euro reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte pe mediu din ţară a declarat ministrul László Borbély după semnarea documentelor, subliniind că este al optulea contract major semnat în cadrul ministerului.

Prin proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi", 814.000 de locuitori din oraşele Iaşi, Hârlău, Târgu Frumos şi Podu Iloaiei, precum şi comunele Holboca, Tomeşti, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Scobinţi şi Ion Neculce vor beneficia de investiţii în surse de apă, staţii de tratare a apei, reţele de apă şi sisteme de colectare şi epurare a apei uzate. Perioada de implementare a proiectului este 2010 - 2013.

În ceea ce priveşte proiectul "Managementul Integrat al Deşeurilor în Iaşi" acesta este în fază finală de pregătire a aplicaţiei de finanţare. În vederea asigurării sumelor necesare realizării tuturor componentelor de investiţii s-a stabilit integrarea proiectului derulat prin Convenţie în cadrul celui finanţat din POS Mediu.

Din Fondul European de Coeziune în municipiul Iaşi este în curs de implementare şi proiectul ,,Reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Iaşi în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană".

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii