Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu Ambasadorul Regatului Olandei in Romania

ro

06 Feb, 2010 08:39 1081 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a întâlnit în această după-amiază, la sediul instituţiei, cu Excelenţa Sa Tanya van Gool, Ambasadorul Regatului Olandei în România.

Cei doi oficiali au discutat despre proiectele aflate în derulare în cadrul colaborării româno-olandeze, despre proiecte de viitor, dar şi despre aspecte privind schimbările climatice şi rezultatele negocierilor de la Copenhaga. "Cred că ţările Uniunii Europene trebuie să colaboreze foarte strâns, să identifice căi de dialog, astfel încât să pregătească temeinic summitul care va avea loc în Mexic la sfârşitul anului 2010", a spus ministrul Mediului şi Pădurilor.

De asemenea, printre temele abordate s-au aflat colaborarea în domeniul managementului apelor, al deşeurilor, dar şi aspecte legate de protecţia solului şi subsolului.

E.S. Tanya van Gool a declarat că: "Am avut o colaborare foarte bună până acum, în domeniul managementului apelor, pe care dorim să o dezvoltăm şi mai mult, mai ales că Olanda dispune de experţi în toate specializările- apă potabilă, ape uzate, irigaţii etc. - şi dorim să oferim cunoştinţele nostre în domeniu, României ".

Ministrul László Borbély, a asigurat-o pe ES Tanya van Gool că va susţine aceste iniţiative şi va dispune demararea acţiunilor pentru organizarea unei întâlniri bilaterale româno-olandeze, cu participarea Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru dezvoltarea parteneriatului în domeniul managementului apelor.

În ceea ce priveşte protecţia solului, reprezentanta Regatului Olandei a reiterat dorinţa guvernului său ca, printr-o colaborare a ministerelor de resort, să se realizeze promovarea unor proiecte de decontaminare a solurilor poluate şi de evaluare a riscurilor pentru situri contaminate, domeniu în care, de asemenea, Olanda dispune de specialişti foarte buni. În acest sens, ES Tanya van Gool a propus ministrului László Borbély realizarea unui proiect pilot în România pentru decontaminarea solului.

Un alt aspect pe care ES Tanya van Gool a dorit să îl subliniez, se referă la disponibilitatea ţării sale de a acorda sprijin experţilor români în probleme legate de politicile de mediu ale Uniunii Europene, astfel încât România să devină o voce mult mai puternică la întâlnirile care au loc la nivel european pe teme legate de protecţia mediului.

"Am convingerea că vom colabora în continuare foarte bine şi vom identifica noi oportunităţi, pentru a utiliza eficient sprijinul pe care ţara dumneavoastră este dispusă să ni-l acorde", a încheiat ministrul Mediului şi Pădurilor.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii