Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

73,7 hectare de teren agricol degradat din judeţul Sibiu trec în administrarea Romsilva

ro

07 Apr, 2011 16:38 826 Marime text

La iniţiativa Ministerului Mediului şi Pădurilor, în cadrul şedinţei de miercuri, 6 aprilie, Guvernul României a adoptat hotărârea de guvern privind transmiterea unor terenuri degradate cu destinaţie agricolă, în suprafaţă totală de 73,7 ha, din domeniul privat al statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în fondul forestier proprietate publică a statului şi în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor- Romsilva.

Actul normativ susţine dezvoltarea fondului forestier prin preluarea, de către unităţile silvice, a terenurilor degradate din fondul funciar agricol, devenite improprii uzului agricol, şi împădurirea acestora.

În judeţul Sibiu au fost identificate terenuri degradate în suprafaţă totală de 73,7 ha, aflate în proprietatea privată a statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, care pot fi ameliorate prin împădurire. Terenurile în cauză nu fac obiectul legilor privind restituirea proprietăţilor către foştii proprietari ori ale unor litigii şi nu sunt grevate de sarcini.

Reconstrucţia ecologică prin împădurire a terenurilor degradate se realizează de către subunităţile Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, iar cheltuielile necesare împăduririi sunt suportate integral din fondul de conservare şi regenerare a pădurilor.

De asemenea, aceste suprafeţe se scot din evidenţa terenurilor cu destinaţie agricolă, se înregistrează în evidenţa terenurilor cu destinaţie forestieră, se înscriu în amenajamentele silvice şi se supun regimului silvic.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii