Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, a efectuat o vizita de lucru in judetul Suceava

ro

12 May, 2009 15:53 701 Marime text

12.05.2009
COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la întâlnirea reprezentanţilor Ministerului Mediului cu Ambasadorul Marii Britanii, Excelenţa Sa  Dl. Robin Barnett, privind proiectul LIFE “Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale în dezvoltarea regională” ECOREG

În perioada 7 - 8 mai 2009, Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Dl. Robin Barnett, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Suceava, ocazie cu care a dorit să se întâlnească cu reprezentanţii echipei proiectului LIFE07 ENV/RO/000690 Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale în dezvoltarea regională (ECOREG), proiect coordonat de Ministerul Mediului şi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul LIFE+.

ECOREG îşi propune să testeze în România, la nivel pilot, conceptul de “simbioză industrială”, implementat cu succes în Marea Britanie, prin programul guvernamental NISP (National Industrial Symbiosis Programme). Prin acest proiect se urmăreşte înregistrarea de economii masive de resurse prin revalorificarea în mod inovativ a deşeurilor şi produselor secundare generate de anumiţi operatori economici, acestea devenind resurse pentru alte activităţi economice, creându-se astfel rețele care acționează în mod simbiotic.

În cadrul ECOREG, Ministerul Mediului a dezvoltat un parteneriat cu International Synergies Ltd., compania britanică ce a implementat Programul Naţional de Simbioză Industrială al Marii Britanii. Compania britanică a dezvoltat o metodologie specifică, pe care partea română dorește să o testeze la nivelul judeţului Suceava.

În cadrul întâlnirii ce a avut loc la sediul APM Suceava, vineri, 8 mai 2009, Dl. Barnett a declarat că “proiectul ECOREG este un foarte bun exemplu de cooperare între mediul public şi cel privat, cu implicarea organizaţiilor non-guvernamentale. Proiectul reprezintă o oportunitate în contextul economic actual, în special pentru companiile mici. Este un exemplu a ceea ce trebuie făcut pentru a duce lucrurile mai departe, către o activitate economică sustenabilă”. Dl. Robin Barnett s-a arătat interesat de evoluţia proiectului ECOREG, precum și de extinderea acestei abordări în alte regiuni și, ulterior, la nivel naţional, considerând că experienţa britanică în domeniu poate ajuta companiile românești în economia de resurse, cu impact pozitiv asupra mediului.

Contact:
proiect“Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale în dezvoltarea regională” ECOREG
Cătălin Cornea, manager public
Unitatea de Politici Publice, Ministerul Mediului
Telefon: 021-316 61 38
email: catalin.cornea@mmediu.ro
www.nisp-ecoreg.ro

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii