Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare hidrologica Dunare

ro

03 Jun, 2010 15:24 1338 Marime text
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a trimis în această după amiază o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ de COD PORTOCALIU către prefecturile judeţelor MEHEDINŢI, DOLJ, OLT, TELEORMAN  (4 prefecturi) şi  COD Galben pentru prefecturile CĂLĂRAŞI, IALOMIŢA,  CONSTANTA,  BRĂILA  şi  TULCEA (5 prefecturi).
 
Sursa acestei Atenţionări este Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Fenomenele vizate: Cresteri de debite si niveluri  cu  depasiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE ŞI ATENŢIE.
Bazinele hidrografice afectate: Dunare – sector aval de Sistemul Hidroenergetic Portile de Fier

Durata avertizării este: 03.06.2010 ora 06:00 – 09.06.2010 ora 16:00

Textul mesajului
Având în vedere situatia hidrologica actuala, prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii amonte de intrarea in tara (Bazias) precum si exploatarea Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier se prognozeaza producerea de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE şi ATENŢIE pe Dunare (sectorul aval de Portile de Fier), dupa cum urmeaza:

COD PORTOCALIU

Se instituie COD PORTOCALIU incepand cu data de 03.06.2010 ora 06 pe Dunare: -sectorul Gruia-Zimnicea (jud. MEHEDINŢI, DOLJ, OLT, TELEORMAN)

COD GALBEN

Se mentine COD GALBEN pe Dunare la Oltenita (jud. CĂLĂRAŞI), Fetesti (jud. IALOMIŢA), Cernavoda (jud. CONSTANŢA), Braila (jud. BRĂILA) si pe sectorul Isaccea-Tulcea (jud. TULCEA).
Se instituie COD GALBEN pe Dunare incepand cu data de 09.06.2010 la Calarasi (jud. CĂLĂRAŞI) si Harsova (jud. CONSTANŢA).   

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale”.   


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii