CP Borbely predare/primire Canal Colectare Dambovita
CP Borbely predare/primire Canal Colectare DambovitaLászló Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor, a semnat marţi 17 mai 2011, împreună cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, protocolul de predare - primire a Canalului Colector Ape Uzate de sub râul Dâmboviţa.
Evenimentul a avut loc în prezența directorului general al ANAR, Csaba DAVID, și al directorului general Apa Nova București, Bruno ROCHE. Prin semnarea Protocolului, Canalul Colector a trecut din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române" în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Canalul Colector Ape Uzate transportă apa uzată colectată din sistemul de canalizare al Municipiului Bucureşti, provenită din 12 colectoare principale şi 11 colectoare secundare, până la Staţia de Epurare Ape Uzate Glina, unde aceasta se descarcă în emisarul natural (râul Dâmboviţa).
Ministrul Mediului a subliniat că "trecerea din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române" în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti a Canalului Colector Ape Uzate de sub râul Dâmboviţa este necesară, cu atât mai mult cu cât trebuie finanţate şi realizate lucrările la Staţia de Epurare a Municipiului Bucureşti - Faza II".
La rândul său, primarul general al Capitalei a precizat că "în acest moment sunt întrunite toate condiţiile pentru ca problemele sistemului de canalizare, vizibile în special atunci când cad cantităţi mari de precipitaţii, să înceapă să fie rezolvate".
László Borbély și-a exprimat convingerea că noul administrator al Canalului, Consiliul General al Municipiului București, va face demersurile necesare accesării fondurilor europene pentru lucrările de reducere a infiltrațiilor în CASETA de apă uzată și pentru finalizarea stației de epurare de la Glina. "Staţia de Epurare a Municipiului Bucureşti - Faza II va fi finanțată prin POS MEDIU, dar trebuie să ne grăbim să cheltuim acești bani, puși la dispoziție de Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2015. Aplicația de finanțare este în curs de realizare și sper că anul viitor vor porni lucrările la Faza a II-a", a spus ministrul mediului.
Valoarea totală estimată a investițiilor este de 353 milioane de euro, din care 250 milioane prin POS Mediu.
Direcţia de Comunicare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp