Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deplasare in Zonele Afectate de Inundatii

ro

29 Jun, 2010 17:21 840 Marime text

Direcţia de Comunicare

29.06.2010

INFORMARE DE PRESĂ

În această dimineaţă, Secretarul de Stat pentru Ape din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Dan CÂRLAN, împreună cu Ovidiu GABOR, Directorul General adjunct al Administraţiei Naţionale „Apele Române” s-au deplasat în zonele afectate de inundaţiile produse în noaptea de 28-29 iunie, din judeţele Botoşani şi Suceava. Vor fi inspectate starea lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor precum şi problemele apărute pe cursurile de apă (eroziunile de mal, colmatările albiilor, strangulările secţiunilor de scurgere).
Inundaţiile din cele doua judeţe, s-au produs ca urmare a căderii de precipitaţii, începând din după amiaza de luni, ce au totalizat până la 109 l/mp (cantitate înregistrată în 2 ore, pe raza comunei Pomâla din judeţul Botoşani).
Din informările primite de Ministerul Mediului şi Pădurilor în această dimineaţă rezultă ca lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din administrarea A.N.A.R s-au comportat corespunzător şi nu s-au produs breşe în diguri şi nici în acumulările cu rol de atenuare a viiturilor.
Victimele omeneşti şi pagubele produse au fost cauzate în principal de scurgerile violente de pe versanţi şi a revărsării unor cursuri de apă mici, precum şi a râurilor Buhai (Botoşani), pe sectoarele neamenajate.
Echipele de intervenţie ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor se află în teren şi monitorizează permanent situaţia, fiind pregatite cu forţe si mijloace de intervenţie.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii