Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul de lansare a Proiectului EcoWeb

ro

22 Apr, 2010 22:20 1045 Marime text

22.04.2010

INFORMARE DE PRESĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély a participat joi, 22 aprilie 2010, la evenimentul de lansare a Proiectului EcoWeb, realizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) împreună cu Ambasada SUA şi Corpul Păcii România.

 „Vreau să felicit pe toţi cei care au conceput Programul şi au dat astfel o şansă de a avea un site interactiv pentru mediu. Educaţia este o investiţie pe termen mediu şi lung iar tinerii sunt cei mai importanţi pentru că ei şi profesorii lor pot veni cu idei şi acţiuni noi pentru protejarea mediului. Nu manualele sunt cele mai importante ci acţiunile pe care profesorii le fac în şcoală pentru a demonstra importanţa păstrării unui mediu curat. În acest sens, Ministerul Mediului şi Pădurilor împreuna cu REC şi Ministerul Educaţiei  lucrează la programul intitulat Green Package care va introduce măsuri concrete de protecţia mediului în şcoli”, a anunţat ministrul László Borbély.

De asemenea, ministrul Mediului şi Pădurilor a informat că ministerul pe care îl conduce are un parteneriat cu un ONG prin ce are ca scop promovarea colectării selective în şcoli, oferindu-se prin intermediul Fondului pentru Mediu sprijinul financiar. „Vom oferi unui număr mare de şcoli aparate de compactare a PET-urilor pentru a stimula astfel copiii să recicleze aceste materiale. Asemenea acţiuni sunt benefice pentru a conştientiza căt de important este să gândeşti ecologic încă de la vârste fragede”.

Referindu-se la proiectul ECOWEB, reprezentantul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, dna.  Jerrie  Guthrie Corn a subliniat că „EcoWeb este un exemplu minunat de colaborare creatoare între Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, profesorii români şi Corpul Păcii. Ambasada SUA este convinsă că astfel de parteneriate menite să-i facă pe români mai conştienţi de problemele ecologice pot sprijini construirea unor comunităţi mai responsabile, mai sigure şi mai puternice.”

La rândul său, Iosif Nagy, preşedintele ANPM a menţionat că “Proiectul EcoWeb face un pas important în împărtăşirea acestor idei către o parte importantă a societăţii. EcoWeb atrage atenţia asupra activităţii importante realizate în acest domeniu de către şcoli, organizaţii neguvernamentale şi persoane fizice din România, şi contribuie la accesul la educaţia de mediu pentru copiii şi tinerii din România”.

„Este foarte important să ne recunoaştem impactul pe care îl avem asupra mediului şi avem o obligaţie reală să protejăm natura. Mediul nu are graniţe, nu are implicaţii politice dar ne afectează pe toţi”, a menţionat directorul Corpul Păcii România,  Sheila Crowley.

Proiectul EcoWeb are trei obiective principale şi anume: crearea unui website accesibil publicului, cu materiale educaţionale despre mediu, evidenţierea contribuţiilor diferitelor persoane sau organizaţii implicate în procesul de educaţie ecologică şi crearea unei reţele de comunicare şi colaborare între organizaţiile non-guvernamentale, şcoli şi autorităţile publice.

Website-ul creat în cadrul acestui proiect este disponibil pentru public şi poate fi vizualizat la adresa: www.ecoweb.anpm.ro. Urmărim ca baza de date cu planuri de lecţii şi alte materiale utile în educaţia pentru mediu să fie permanent îmbunătăţită. Modul în care cei interesaţi pot contribui cu materialele lor la completarea bazei noastre de date este menţionat în secţiunea „Implică-te în ECOWEB” de pe site.

Proiectul EcoWeb este finanţat de Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin programul „Small Project Assistance” coordonat de Corpul Păcii România. Proiectul este co-finanţat şi implementat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii