Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurare unitate mobila pentru determinarea amoniacului de aer

ro

27 Feb, 2011 22:48 807 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély a participat vineri, 25 februarie 2011, la Târgu Mureş, la un eveniment în cadrul căruia a fost inaugurată şi pusă în funcţiune „Unitatea mobilă pentru determinarea amoniacului de aer (imisii)".

„Inaugurăm astăzi Unitatea mobilă pentru determinarea amoniacului, o investiţie de 213 mii de lei, necesară pentru a măsura în orice zonă a oraşului nivelul de poluare, transmiterea în sistem online la APM Mureş a informaţiilor, precum şi afişarea lor pe panourile publice" a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor.

Referindu-se la combinatul din Târgu Mureş, ministrul Mediului şi Pădurilor a subliniat că „în nicio ţară din UE, asemenea combinate nu se contruiesc în oraş pentru că oricât am reduce aceasta poluare, chiar dacă s-a angajat combinatul să facă investiţii importante şi s-a achitat de sarcinile pe care şi le-a luat, din păcate exisă câteodată un anumit miros, când e ceaţă sau sunt alte evenimente meteo. Aceste combinate se construiesc la distanţă de 15-20 km de oraş. Ceea ce am reuşit să facem noi, ca Minister al Mediului şi Pădurilor, este că faţă de angajamentele din autorizaţia de mediu integrat, am reanalizat şi termenele şi am cerut unele investiţii suplimentare. Astfel, până în 2015 combinatul va veni cu investiţii de circa 130 de milioane de dolari. De când am început discuţiile s-a înălţat coşul de evacuare a gazelor la 112 m, s-a montat un analizor automat de amoniac pe conducta de evaluare a gazelor şi la coşul de evacuare. Investiţia mai mare, ce se va termina la sfârşitul lui 2011 constă în modificarea tehnologiei de granulare pentru instalaţiile de azozat de amoniu. Procesul nu este simplu iar până acum toate măsurile impuse de noi, ca autoritate de mediu, au fost respectate de combinat" a subliniat ministrul László Borbély.

„Unitatea mobilă pentru determinarea amoniacului din aer (imisii)" este echipată cu un analizator pentru măsurarea continuă a amoniacului în aerul înconjurător şi cu un prelevator secvenţial. Cu ajutorul acestui autolaborator, specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş vor putea determina concentraţia amoniacului în aerul înconjurător în diferite locaţii de pe teritoriul municipiului Târgu Mureş şi în zonele adiacente potenţial a fi influenţate de activitatea S.C. Azomureş S.A.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii