Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa - 01.02.2010

ro

01 Feb, 2010 22:46 1168 Marime text

foto-3.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY a discutat în astăzi cu cei aproximativ 30 de tineri ce au comemorat, în faţa Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), zece ani de la accidentul cu cianuri şi metale grele din Baia Mare.

Ministrul László Borbely, alături de demonstranti, a păstrat un moment de reculegere şi le-a mulţumit acestora că au marcat în acest fel împlinirea a zece ani de la accident.

"Aş vrea să mulţumesc celor care au venit astăzi aici, în faţa ministerului deoarece accidentul care s-a întâmplat acum 10 ani este fară precedent în ceea ce priveşte poluarea în această zonă a Europei. Poluarea cu cianură şi cu metale grele s-a produs în 30 şi 31 ianuarie 2000 provocând efecte de neimaginat în ceea ce priveşte ecosistemul din zonă. Nu avem voie să uităm acest lucru şi trebuie să facem tot posibilul ca asemenea evenimente să nu se repete. Toţi cei care sunt responabili ar trebui să fie aici şi să comemoreze împreună cu noi", a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor .

Ministrul László BORBÉLY i-a anunţat pe participanţi că va avea miercuri, 3 februarie, o întâlnire cu toate ONG-urile implicate în problematica Roşia Montana, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se deplaseze în aceasta zonă deoarece "avem obligaţia să păstrăm ecosistemul şi să nu se întâmple investiţii care pot dăuna acestui sistem".

"Lucrul cel mai grav este că nici până astăzi cei vinovaţi nu au platit şi nu au fost traşi la răspundere pentru că au provocat această catastrofă ecologică", a declarat ministrul Ministrul Mediului şi Pădurilor, în încheierea alocuţiunii sale.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii