Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa - 14.04.2010

ro

15 Apr, 2010 05:22 1228 Marime text

dsc01740.jpgSecretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Mircea-Ioan Cotoşman, s-a întâlnit miercuri, 14 aprilie 2010, la sediul instituţiei, cu Excelenţa Sa Robin Anthony Barnett, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea dintre cele două state în domeniul schimbărilor climatice după conferinţa de la Copenhaga, captarea şi stocarea carbonului precum şi despre producerea de energie din surse regenerabile.

Exceleţa Sa, Robin Anthony Barnett, a declarat că "domeniul schimbărilor climatice este un subiect foarte sensibil care vizeză foarte multe din instituţiile publice dar în acelaşi timp se adresează şi sectorului privat". La rândul său, secretarul de stat Mircea-Ioan Cotoşman a subliniat importanţa acestui domeniu pentru România şi a adăugat că "ţara noastră vede Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord ca pe un prieten şi totodată ca pe un partener care să ne ghideze în această privinţă, ţinând cont de vasta experienţă pe care o deţine".

În încheiere, cele două oficialităţi au precizat importanţa colaborării prin intermediul domeniului privat privind problemele de mediu şi investiţiile efectuate pe teritoriul celor două state.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii