Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare MMP - evolutie nor cenusa vulcanica

ro

21 Apr, 2010 20:51 1201 Marime text

21.04.2010
Informare de presă

 Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei:

- În conformitate cu ultima actualizare a  prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se află deasupra teritoriului României astazi, 21.04.2010, între orele  9 şi 21.
- Conform simulării modelului de dispersie a cenuşii vulcanice şi a modelelor atmosferice de prognoză rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, circulaţia aerului în următoarele 24 de ore în stratul 0 - 2000 m  este din directia nord,  nord-vest. Cu toate acestea, din informaţiile transmise de organismele de specialitate din Europa, rezultă că în următoarele 2 zile nu se vor înregistra depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi la sol, pe teritoriul României.
-  În ceea ce priveşte calitatea aerului în ţara noastră, din analizele efectuate în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare se constată că s-a păstrat aceeaşi tendinţă, fără a exista depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorul PM10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) şi pentru indicatorul dioxid de sulf.
- Agenţiile pentru Protecţia Mediului vor monitoriza în continuare calitatea aerului, inclusiv concentraţiile de pulberi totale în suspensie şi vor informa Ministerul Mediului şi Pădurilor în cazul unor eventuale depăşiri ale valorilor admise.
 
 DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii