Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnire cu reprezentantii Coalitiei ONG-urilor care se opun exploatarii de la Rosia Montana

ro

03 Feb, 2010 21:17 1077 Marime text

 Direcţia Comunicare
03.02.2010
INFORMARE DE PRESĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei ong-urilor care se opun exploatării miniere de la Roşia Montană


Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY, s-a întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii coaliţiei celor 70 de ONG-urilor care au semnat scrisoarea comună privind dezacordul faţă de începerea exploatării miniere în Roşia Montană.
Încă din deschiderea întâlnirii Ministrul Mediului şi Pădurilor i-a asigurat pe cei prezenţi de toată transparenţa faţă de problematica Roşia Montană, considerându-l unul dintre cele mai importante subiecte de mediu. Referitor la înfiinţarea unei comisii în cadrul ministerului pentru analiza subiectului Roşia Montană, ministrul László BORBÉLY a subliniat faptul că aceasta are doar un cadru informativ şi consultativ, avănd rolul de a colecta toate informaţile şi de a informa obiectiv conducerea ministerului.
„Politica mea e foarte clară şi neechivocă. Consider că până când Gold Corporation nu vine cu un certificat de urbanism valabil nu putem face pasul următor. Cu toate acestea atunci când statul român a decis că vrea să dezvolte un proiect acolo trebuie să îşi asume şi răspunderea. Ca ministru, eu vă pot asigura că nu o să fac altceva decât să respect legile care sunt şi în concordanţa cu directivele europene”, a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor.
  Reprezentanţii ONG-urilor aflaţi la discuţii au adus la cunoştinţa ministrului László BORBÉLY faptul că Gold Corporation ar trebui să îşi refacă întreg proiectul privind impactul asupra mediului deoarece acesta prevede exploatarea masivului Cârnic, masiv ce este zonă protejată.
„Eu sunt deschis dialogului şi chiar o să ma deplasez la Roşia Montană pentru că vreau să ascult punctele de vedere ale tuturor celor implicaţi. De asemenea o să cer, printr-o adresă, Ministerului Culturii să îmi prezinte situaţia actuală din punct de vedere al sarcinii arheologice a zonei masivului Cârnic”  a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor.
Întâlnirile cu reprezentanţii ONG-urilor  vor continua, Ministrul László BORBÉLY urmând a primi în această după amiază şi organizaţiile care s-au declarat susţinatoare ale proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Direcţia Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii