Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului mediului şi pădurilor Laszlo Borbely cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon

ro

03 Mar, 2011 23:01 1381 Marime text
sg_onu2.jpgMiercuri, 2 martie 2011, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, Ministrul Mediului şi Pădurilor Laszlo Borbely, Preşedintele Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD 19), a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon. Întâlnirea a fost programată în cadrul Reuniunii Interguvernamentale Pregătitoare (IPM) a celei de-a 19-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. La întrevedere a participat şi reprezentantul permanent al României la ONU, Simona Miculescu.

În cadrul întâlnirii, Laszlo Borbely a adresat Secretarului General ONU invitaţia de a participa la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 19 a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, ce va avea loc între 2 - 13 mai 2011 la New York.

sgonu1.jpgInvitaţia a fost acceptată de Ban Ki-moon, urmând ca programul participării Secretarului General ONU la evenimentul menţionat să fie stabilit ulterior.

În cursul întrevederii, ministrul Borbely a reiterat solicitarea adresată Secretarului General de a sprijini logistic şi instituţional pregătirea documentului final de negociere, prin structurile aflate în subordinea sa (UN DESA şi UNEP). Ban Ki-moon a precizat că UN DESA va asigura tot suportul tehnic şi va acorda sprijinul necesar pentru buna desfăşurare a activităţii din cadrul Reuniunii Interguvernamentale Pregătitoare (IPM) a CSD 19 care se va concretiza cu pregătirea draftului documentului menţionat.

La finalul întâlnirii, Laszlo Borbely a declarat: „Am avut o participare foarte activă la lucrările IPM a CSD 19. Sunt convins că lucrările reuniunii pregătitoare se vor încheia cu succes, prin redactarea unui document de negociere care să constituie un bun punct de plecare pentru a ajunge la o soluţie de compromis acceptabilă şi acceptată de toţi participanţii şi în care să se regăsească propuneri constructive, viabile şi pertinente, precum şi abordări noi, din perspective diferite, ale domeniilor tematice ale CSD 19".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii