Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

László Borbély participă la cea de-a doua reuniune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă CSD19

ro

17 Nov, 2010 18:24 664 Marime text
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, în calitate de preşedinte al CSD19, participă la cea de-a doua reuniune a Biroului Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă care are loc, astăzi, 16 noiembrie 2010, la New York.

La această reuniune a Biroului CSD19, Secretariatul a prezentat membrilor Biroului stadiul evoluţiei agendei privind consumul şi producţia durabilă din Panama. De asemenea, membrii Biroului au analizat întrunirile la care au participat în legătură cu CSD19 şi au făcut pregătirile necesare în vederea organizării următoarelor reuniuni.

László Borbély, preşedintele CSD19, consideră că stabilirea unor decizii pentru cele 5 teme ale actualului ciclu CSD sunt esenţiale în implementarea dezvoltării durabile. "Trebuie să ne concentrăm pe implementarea deciziilor ce se vor lua la CSD19, pe ţinte/obiective şi acţiuni naţionale. În elaborarea Programelor cadru pe 10 ani privind consumul şi producţia durabile trebuie implicaţi toţi stakeholderii, trebuie pus accentul pe cooperare şi parteneriate; CSD19 reprezintă o oportunitate de a face progrese în domeniul consumului şi producţiei durabile", a spus preşedintele Comisiei, László Borbély.

În cadrul reuniunii, preşedintele CSD19 a atras atenţia asupra modului de selectare a experţilor din panel, considerând că acesta trebuie să fie echilibrat. László Borbély a vorbit despre importanţa care trebuie acordată în sesiunea din mai 2011 luării unei decizii politice în domeniul consumului şi producţiei durabile. „Trebuie să adoptăm o poziţie echilibrată, realistă care să conducă la o decizie politică în legătură cu Programele Cadru pe 10 ani privind consumul şi producţia durabile, bazate pe utilizarea durabilă a resurselor şi decuplarea creşterii economice de efectele negative asupra sănătăţii omului şi a planetei" a subliniat preşedintele comisiei, László Borbély.

Tot astăzi. ministrul László Borbély a participat la o întâlnire informală care a avut loc la Misiunea Permanentă a României în Statele Unite, în cadrul căreia a oferit membrilor Biroului ce a avut ca subiect consumul şi producţia durabilă subiect dezbătut atât în cadrul actualei întâlniri a Comisiei cât şi în viitoarea întâlnire ce va avea loc în Panama. De asemenea s-a discutat despre folosirea experienţei de la Marrakech prin abordarea unui parteneriat cu mai mulţi membri.

Subiectul legat de Programele Cadru pe 10 ani privind consumul şi producţia durabile a fost abordat şi în cadrul unui mic dejun de lucru la care au participat reprezentanţii Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu şi ai Secretariatului ONU. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre folosirea experienţei Procesului Marrakesh în deciziile care vor fi luate în legătură cu Programele Cadru pe 10 ani privind consumul şi producţia durabile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii