Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Mediului - Avertizare hidrologica

ro

03 Dec, 2010 22:51 864 Marime text
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a transmis în această după amiază o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ de COD PORTOCALIU către prefectura SATU-MARE (1 prefectură) şi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ de COD GALBEN către prefecturile judeţelor: ARAD, ARGEŞ, BIHOR, DOLJ, GORJ, HUNEDOARA, MEHEDINŢI, PRAHOVA, SATU-MARE, TIMIŞ si VÂLCEA (11 prefecturi). Sursa acestei Avertizări este Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE si ATENTIE, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale

Bazinele hidrografice afectate: Tur, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Bega Veche, Jiu, Olt inferior, Arges superior si Prahova.

Durata avertizării: : 03.12.2010 ora 14:00 - 05.12.2010 ora 16:00.

Textul mesajului:

Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile insemnate cantitativ prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu posibile depasiri ale COTELOR DE APARARE, dupa cum urmeaza:

- Se mentine COD GALBEN pe raurile: Tur-jud. SM, Barcau-sector Marghita-Salard-jud.BH, Crisul Negru-jud.BH si AR, Bega Veche-jud.TM, Jiu si afluentii sai de dreapta -jud HD, GJ, DJ si MH, afluentii Oltului inferior (Olanesti, Bistrita, Oltet, Topolog) -jud. VL.

- Se instituie COD PORTOCALIU pe Crasna sector Craidorolt-Domanesti-jud.SM

- Se instituie COD GALBEN incepand cu data de 04.12.2010 ora 12 pe afluentii Argesului superior -jud. AG, cursul superior al Prahovei-jud. PH, Teleajen si afluentii sai-jud. PH.

- Se ridica CODUL GALBEN de pe celelalte rauri avertizate anterior (Avertizarea nr. 107 din 30.11.2010)

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

 

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii