Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Mediului - Sedinta CMSU

ro

03 Feb, 2011 17:43 779 Marime text

Miercuri, 2 februarie 2011, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor s-a desfăşurat Şedinţa Extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (C.M.S.U), condusă de ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély.

Acesta a solicitat reprezentanţilor instituţiilor membre ale C.M.S.U „să pună la punct activităţile specifie pentru situaţiile produse de fenomene precum inundaţii sau poluări accidentale, în special în ceea ce priveşte intervenţiile rapide şi măsurile imediate. Avem experienţă în viituri şi inundaţii şi, deşi fiecare situaţie este diferită, experţii trebuie să fie cei care să propună măsurile, conform analizelor şi regulamentelor existente. Trebuie să avem o reacţie rapidă şi decizii bazate pe ştiinţă. " De asemenea, ministrul Mediului şi Pădurilor a subliniat faptul că „există bani pentru lucrări atât din Fondul pentru Mediu cât şi din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii şi trebuie să avem o viziune clară şi un set de priorităţi. Una dintre acestea este pregătirea pentru intervenţiile rapide, deoarece în acest domeniu este loc de mai bine, iar cea de-a doua este implementarea măsurilor prevăzute în Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung."

În cadrul şedinţei C.M.S.U a fost prezentat Raportul asupra principalelor activităţi desfăşurate de CMSU în anul 2010 şi direcţiile de acţiune pe 2011 precum şi Raportul privind efectele inundaţiilor şi fenomenelor periculoase produse în anul 2010, măsuri întreprinse, măsuri de refacere a obiectivelor afectate şi pentru diminuarea sau evitarea pabubelor ăn perspectivă. Un alt raport prezentat în această întâlnire a CMSU este şi cel privind starea tehnică şi funcţională a principalelor construcţii hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare şi de la Dunăre, rezultat în urma verificărilor efectuate în perioada 15.09.2010-30.11.2010.

Printre rapoartele prezentate în C.M.S.U s-au numărat şi propuneri investiţionale pentru completarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, prioritare pentru 2011 precum şi Raportul privind poluările accidentate produse în anul 2010.

La Şedinţa Extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale „Apele Române", ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, ai ANIF, S.C. Hidroelectrica S.A şi ai IGSU.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii