Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Mediului şi Pădurilor - Despagubiri Pagube Carnivore

ro

10 Nov, 2010 18:02 754 Marime text

Ministrul László Borbély, a anunţat marţi, 9 noiembrie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă, că până la sfârşitul anului Ministerul Mediului şi Pădurilor va despăgubi persoanele care au avut pagube produse de carnivorele mari sau de exemplare ale speciilor strict protejate.

Pentru acordarea acestor despăgubiri a fost aprobată, în 2008, o Hotărâre de Guvern în care este prevăzută modalitatea de acordare a despăgubirilor precum şi obligaţiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice şi proprietarilor de culturi agricole, silvice şi de animale domestice pentru prevenirea pagubelor.

"Până în acest an, deşi au fost cereri în acest sens, nu au fost acordate despăgubiri celor care au înregistrat pagube provocate de speciile protejate. Anul acesta, cu ocazia rectificării bugetare din luna august, am deschis linie bugetară cu această destinaţie pentru a putea plăti aceste despăgubiri", a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor.

La această dată, Minierul Mediului şi Pădurilor are 53 de solicitări din partea unor persoane care au avut astfel de pagube, valoarea totală a acestora ridicându-se la 111.722,5 lei.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii