Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Mediului va patrona Ziua Verde, program de responsabilitate fata de mediu - 27.04.2009

ro

27 Apr, 2009 15:23 1054 Marime text

GUVERNUL ROMÂNIEI
MINISTERUL MEDIULUI
Direcţia Comunicare şi Organizare

27.04.2009

INFORMARE DE PRESĂ
Ministerul Mediului va patrona Ziua Verde, program de responsabilitate faţă de mediu

Ministerul Mediului va organiza campania “Ziua Verde” 2009, program de educare şi implicare în reciclarea DEEE (deşeuri electrice şi electronice) şi în consumul responsabil de energie. Derulată în 2008 ca prima etapă, iniţiativa Ziua Verde 2009, ce se va desfăşura sub patronajul Ministerului Mediului, urmareşte să dezvolte atitudinea responsabilă faţă de mediu, având ca abordare strategică educarea şi implicarea prin crearea de experienţe şi interacţiuni emoţionale.

Ziua Verde 2009 va demara în luna iulie şi va derula, pe o perioadă de 4 luni, o caravană de concerte şi evenimente oficiale şi pentru public în 12 oraşe din ţară (Galaţi, Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Constanţa, Mamaia, Vama Veche, Costineşti, Bucureşti). Programul implică, de asemenea, activităţi pregătitoare în perioada aprilie-mai, derulate in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General din judeţul Ilfov şi Universitatea Politehnică Bucureşti.

Aderarea la Uniunea Europeana şi provocările de mediu la nivel global, au transformat responsabilitatea şi acţiunea pentru mediu într-o misiune activă pentru Ministerul Mediului, mai mult decât a fost vreodată. Există angajamente şi obiective clare pentru ţara noastră în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea deşeurilor şi eficienţa energetică. Mai mult, există o urgenţă în a răspunde provocărilor de mediu. Însa nimic nu poate fi făcut cu greutate, cu eficenţă, fară un efort comun din partea fiecăruia dintre noi. Ministerul Mediului va organiza şi derula programul Ziua Verde, cu credinţa că acţiunile sale vor contribui la sinergia eforturilor pentru protecţia mediului şi a unui prezent şi viitor mai sigur şi mai curat pentru toţi.

Directia Comunicare si Organizare

Ziua Verde este un program de informare, conştientizare  şi implicare în privinţa reciclării DEEE (deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice), inclusiv surse de iluminat, şi susţine consumul responsabil de energie. Desfăşurat ca primă etapa în 2008, sub sloganul „Reciclează! Acum ai cum!”, „Ziua Verde” a comunicat necesitatea reciclării DEEE şi a implementat soluţii de colectare, “Colţurile Verzi”.

Mai multe informatii gasiţi pe site-ul www.ziuaverde.com  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 27 Apr, 2009 15:03 e o greseala in text, site-ul lor este www.ziuaverde.com, nu .ro