Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul László Borbély a avut o întrevedere cu comisarul UE pentru Mediu Janez Potočnik

ro

23 Sep, 2010 17:25 701 Marime text
În perioada 21 - 23 septembrie 2010, ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, participă la Reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale ONU drept contribuţie la Anul Internaţional al Biodiversităţii, care se desfăşoară la New-York.

În acest context, ministrul Mediului şi Pădurilor a avut, marţi 21 septembrie, o întrevedere cu Janez Potočnik, Comisarul UE pentru Mediu. Subiectele aflate pe lista de discuţie au fost biodiversitatea, managementul deşeurilor, calitatea aerului şi managementul apelor.

În cadrul întâlnirii, ministrul László Borbély a subliniat faptul că "anul 2010 este un an crucial pentru consolidarea eforturilor şi a angajamentelor, la nivel internaţional, cu privire la stoparea procesului de degradare a biodiversităţii. De noi depinde să asigurăm o viziune şi nişte obiective clare pentru perioada care urmează. Pentru aceasta, Uniunea Europeană trebuie să se implice activ în viitoarele negocieri".

De asemenea, ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că „în ceea ce priveşte Strategia UE pentru Regiunea Dunării, România este angajată puternic în privinţa componenţei de mediu şi, ca urmare a acestui fapt, suntem pregătiţi să conducem acţiunile prioritare menţinerea calităţii apelor şi să coordonăm împreună cu Ungaria acţiunile prioritare pentru managementul riscurilor, atât al celor naturale, cât ;i al celor antropice. În ceea ce priveşte Partenerialul de Mediu pentru Marea Neagră, considerăm că acesta reprezintă o iniţiativă foarte importantă pentru cooperarea cu ţările vecine şi, în acest moment, asteptăm liniile diretctoare de la Comisia Europeană" a menţionat László Borbély.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii