Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul László Borbély a devenit presedinte al celei de a 19-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila

ro

16 May, 2010 22:46 914 Marime text

Ministrul Mediului si Pădurilor, László Borbély, a fost ales, vineri, 14 mai 2010, preşedinte al celei de a 19-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă pentru un mandat de un an. Astfel, pentru prima oară după 1990, România deţine preşedinţia unei comisii ONU. Ministrul Mediului si Pădurilor, László Borbély s-a aflat la New York în perioada 12-14 mai 2010 pentru a participa la lucrările segmentului la nivel înalt al Comisiei.

"Este un mandat important pentru Romania si pentru mine personal este o onoare. Anul acesta va fi un an dificil pentru Comisie, de pregatire a deciziilor politice care se vor lua in 2011 in cele cinci grupuri tematic: produse chimice, minerit, transport, gestionarea deşeurilor, programul pe 10 ani privind consumul şi producţia durabilă. În perioada urmatoare, Comisia va face un inventar al problemelor care sunt în perioada actuala şi va avea un rol de negociere si apropiere a punctelor de vedere, in perspectiva summitului de la Rio din 2012", a declarat ministrul László Borbély.

Ministrul Mediului si Pădurilor a precizat că, în perioada următoare, Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă va fi activă în pregătirea Conferinţa ONU pentru Dezvoltare Durabilă , care va avea loc în 2012 la Rio, în Brazilia.

Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă principalul forum de discuţie al ONU pe subiecte de dezvoltare durabilă şi funcţionează ca organism subsidiar al Consiliului Economic şi Social al ONU.

Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă a fost înfiinţată în 1992, în urma unei decizii a Conferinţei ONU pentru Mediu şi Dezvoltare care a avut loc în acelaşi an, la Rio de Janeiro.

Conferinţa ONU pentru Dezvoltare Durabilă , care va avea loc în 2012 la Rio de Janeiro, va marca 20 de ani de la înfiinţarea Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii