Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul László Borbély a participat la conferinţa naţională „Cercetarea teritorială europeană în sprijinul formulării politicilor publice"

ro

26 Nov, 2010 00:03 919 Marime text
1_resiz123e.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat joi, 25 noiembrie 2010, la conferința naţională „Cercetarea teritorială europeană în sprijinul formulării politicilor publice", organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu scopul de a valorifica la nivel naţional rezultatele a 12 proiecte de cercetare ESPON în procesul de fundamentare a politicii naţionale de dezvoltare şi coeziune teritorială.

3_4141resize.jpgÎn cadrul acestui eveniment, ministrul László Borbély, a vorbit despre importanţa coeziunii teritoriale pentru dezvoltarea durabilă. "Cât am fost ministru al Dezvoltării, am înfiinţat o direcţie de strategii pentru că este foarte important să ai o viziune pentru ceea ce va urma. Trebuie să înţelegem cu toţii că este foarte importantă cercetarea ale cărei rezultate trebuie valorificate. Şi mai important este ca decidenţii să ţină seama de cercetare, altfel vom pierde cu toţii. Dacă nu avem o cercetare fundamentată pe cele trei componente, teritorială, economică şi socială, nu putem vorbi de o dezvoltare durabilă. În anul 2008 am pus pe masa Guvernului Strategia de Dezvoltare Teritorială a României până în 2030, care trebuie să fie baza tuturor programelor de dezvoltare regională", a declarat ministrul László Borbély.

În încheirea alocuţiunii pe care a susţinut-o în cadrul conferinţei, ministrul Mediului şi Pădurilor şi-a manifestat sprijinul pentru orice inţiativă care vizează dezvoltarea teritorială, astfel încât politicile publice care vor fi conturate să aibă la bază strategii, rezultate ale cercetărilor.

DIRECȚIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii