Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor a participat la Conferinta Ministeriala pentru lansarea Parteneriatului de Mediu pentru Marea Neagra

ro

16 Mar, 2010 21:49 1197 Marime text

17.03.2010

COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul László Borbély a participat la Conferinţa Ministerială pentru lansarea Parteneriatului de Mediu pentru Marea Neagră

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat marţi, 16 martie 2010, la Bruxelles, la Conferinţa pentru lansarea Parteneriatului de Mediu pentru Marea Neagră.
Acest eveniment a reunit miniştri ai mediului din statele membre şi din statele partenere din cadrul Politicii Europene de Vecinătate precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai altor instituţii cu activitate relevantă pentru această regiune, inclusiv ai unor instituţii financiare (BERD, BEI).
Subliniind interesul României faţă de acest parteneriat, ministrul László Borbély a subliniat, în discursul său, că „lansarea acestui parteneriat nu va contribui doar la realizarea obiectivelor sale regionale, stabilite ca ţară membră a UE, în momentul adoptării Sinergiei Mării Negre, ci şi la succesul punerii în aplicare a politicii  marine şi maritime a UE”.
Parteneriatul va fi construit pe cooperarea deja existentă în regiune, pe necesităţile şi priorităţile stabilite de comun acord de către toţi cei implicaţi. “Am convingerea că vom reuşi să implicăm în acest parteneriat un număr mare de organizaţii, inclusiv instituţii financiare internaţionale. România este gata să ofere unele resurse financiare pentru proiecte-pilot în domenii prioritare şi invităm pe toţi partenerii regionali şi din UE să ni se alăture în aceste demersuri”, a declarat ministrul  mediului şi pădurilor.
Având în vedere importanţa şi bogăţia resurselor din bazinul Mării Negre, ministrul László Borbély i-a invitat pe toti participanţii la reuniune să întreprindă eforturi comune pentru protejarea acestui patrimoniu natural european. “Pentru a avea rezultate tangibile, trebuie să mergem mult dincolo de perimetrul Mării Negre şi cred că, din punct de vedere al Uniunii Europene, am făcut deja un important pas înainte prin Strategia UE în regiunea Dunării. Dar, ceea ce vom face pentru Dunăre, nu va fi suficient pentru Marea Neagră. Suntem deosebit de preocupaţi să identificăm modalităţi de a îmbunătăţi cooperarea UE-Marea Neagră. Depinde numai de noi să identificăm noi activităţi şi să le punem în practică, astfel încât să răspundem provocărilor din această regiune. Numai în acest fel putem face ca de  frumuseţea şi bogăţia Mării Negre să se poată bucura, deopotrivă, generaţiile prezente şi viitoare”, şi-a încheiat discursul ministrul mediului si pădurilor, László Borbély .
Conferinţa s-a încheiat prin adoptarea unei Declaraţii pentru Parteneriatul de Mediu în regiunea Mării Negre. 

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii