Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor a participat la inaugurarea Fabricii de şampoane Procter & Gamble din oraşul Urlaţi

ro

30 Sep, 2010 00:58 797 Marime text
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat miercuri, 29 septembrie a.c.,la inaugurarea oficială a fabricii de şampoane Procter & Gamble din Urlaţi, judeţul Prahova.

Cu acest prilej László Borbély a afirmat că "aceasta este una dintre cele mai importante investiţii care ţin de mediu în România, pentru că atât în ceea ce priveşte tratarea apei, cât şi în ceea ce priveşte managementul deşeurilor este un exemplu pe care îl voi da în perioada următoare. Trebuie să sprijinim asemenea investiţii"

Ministrul Mediului şi Pădurilor a declarat că educaţia privind mediul în România nu este la cele mai înalte standarde şi o investiţie de acest gen trebuie să fie susţinută.

"De aceea am avut discuţii cu cei de aici. Ei au intenţia de a veni cu noi investiţii în ceea ce priveşte energiile regenerabile şi noi, prin fondul de mediu, prin iniţiative care ţin şi de banii de la Uniunea Europeană, vom sprijini aceste investiţii. Este impresionant să afli că această investiţie verde înseamnă 23.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, deci nu este un spaţiu arid, unde să nu poţi să ai condiţii pentru a sprijini mediul", a declarat ministrul László Borbély.

Fabrica din Urlaţi produce şampoane şi produse pentru îngrijirea părului, reprezentând o investiţie de peste 100 milioane de dolari. Acest nou obiectiv industrial, care va avea peste 250 de angajaţi, a fost construit pe baza principiilor durabilităţii şi inovării, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte "verzi" dezvoltate în România.

Din producţia totală a fabricii, un procent de 90% este destinat comercializării pe pieţele din Europa de Sud-Est, această arie geografică putând fi extinsă către alte pieţe, precum Turcia, Rusia şi Ucraina.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii