Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor a semnat un nou contract in sectorul de apa/apa uzata

ro

31 Mar, 2010 04:37 1014 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY, a semnat marţi, 30 martie 2010, contractul de finanţare pentru proiectului major "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea", aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, de către Comisia Europeană.

„Proiectul pe care îl semnăm astăzi este foarte important, intrand în categoria proiectelor mari, cu o valoare de de 107.068.652 Euro fără TVA, din care 82.862.049 Euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene. În acest an avem ambiţia să încheiem contracte pentru circa 2,6 miliarde de Euro, prin POS Mediu. De asemenea, vă informez că în 2010 am mai semnat un proiect important, pe Axa 1- Sectorul apă/apă uzată -, pentru Bistriţa Năsăud şi, iată, azi pentru Vrancea. Proiectul "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea" va avea ca beneficiari 160 de mii de cetăţeni, acesta fiind un program regional de alimentare cu apă care rezolvă problemele judeţului pe termen mediu şi lung. POS Mediu, gestionat de Ministerul Mediului şi Pădurilor este considerat de Uniunea Europeană drept cel mai bine structurat program, 80% din cele 5,6 miliarde de euro, reprezintând finanţarea pe programe regionale de apă şi deşeuri„ a declarat ministrul László BORBÉLY.

Acest proiect va fi implementat de către operatorul regional de apă, S.C. Compania de Utilităţi Publice SA Focşani, în calitate de beneficiar al finanţării POS Mediu. Proiectul cuprinde investiţii de reabilitare a puţurilor de apă, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a conductelor de aductiune, extinderea sistemului de distribuţie a apei potabile, staţii de pompare noi şi reabilitate, extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare, precum şi construirea şi reabilitarea a cinci staţii de epurare în localităţile Adjud, Focşani, Homocea, Mărăşeşti, Odobeşti şi Panciu.

În cadrul evenimentului, Preşedintele C.J. Vrancea, Marian Oprişan a declarat "Vreau să mulţumesc Comisiei Europene, Ministerului Mediului şi Pădurilor si domnului ministru László BORBÉLY, pentru acest proiect. În acest moment judeţul Vrancea derulează 2 programe importante şi cu valori mari, prin POS Mediu, unul cu o valoare de 46,2 milioane de euro pentru ecologizarea judeţului şi altul , cel semnat astăzi, cu o valoare de 107 milioane".

Numărul proiectelor majore din sectorul de apă/apă uzată aprobate de Comisia Europeană spre a primi finanţare din fonduri europene de postaderare, prin POS Mediu, se ridică, astfel, la cifa de 12.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii