Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor impreuna cu premierul Emil Boc au dat startul unei noi etape a programului “Rabla”

ro

18 Feb, 2010 22:25 1481 Marime text

p1030560.jpgMinistrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, împreună cu premierul Emil Boc, au dat startul „PROGRAMULUI DE STIMULARE A ÎNNOIRII PARCULUI AUTO NAŢIONAL 2010", joi, 18 februarie a.c., la sediul societăţii REMATHOLDING.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au înmânat primele vauchere în valoare de 3.800 de lei, proprietarilor de autoturisme care s-au prezentat la REMAT. „Interesul nostru este să avem cât mai puţine maşini poluante, de aceea am introdus această facilitate, ca fiecare cumpărător al unei maşini noi să poată folosi maxim 3 tichete", a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor. „Dacă un cetăţean nu are suma necesară cumpărării unui autoturism nou, el poate să cedeze vaucherul, împreună cu celelalte trei documente care atestă valabilitatea, respectiv: certificatul de înmatriculare al maşinii uzate, certificatul de distrugere şi pe cel de radiere", a mai spus Borbély.

p1030577.jpgPentru anul 2010, Programul beneficiază de 228 de milioane de lei - prin Fondul pentru Mediu -, sumă care permite scoaterea din uz a 60.000 de autoturisme poluante. „Dacă această sumă se va epuiza, vom suplimenta fondurile. Avem de cheltuit, numai anul acesta, 1,8 miliarde de lei pentru proiecte de mediu finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu, deci sunt bani", a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

La rândul său, premierul Emil Boc a precizat că „numărul de 60.000 este realist, dacă ţinem seama că previziunile indică o creştere economică de 1,3 procente pentru anul acesta, faţă de o scădere de aproximativ 7,6 cât s-a înregistrat anul trecut".

La lansarea acestei noi etape a Programului au mai participat Mihai SOFIAN, director general REMATHOLDING, Constantin STROE, vicepreşedinte al SC Automobile Dacia SA şi Brent VALMAR, vicepreşedintele Asociaţei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Direcţia de Comunicare

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii